Had lunch at Araliya, a Sri Lankan restaurant we stopped by while we were out.
出先で立ち寄ったスリランカレストラン アラリア でランチ。
The restaurant is in a renovated house, giving it a very cute and cozy feel.
建物は一軒家を改装したとっても可愛い感じのお店。
This is a carbonated drink called Blue Butterfly Cider, which comes with the chicken biryani.
こちらはチキンビリヤニに付いてくるブルーバタフライサイダーという名前のサイダー。
It tastes similar to 7UP and is served before the meal.
味はサイダー。食前に出してくれます。
Here is the Ayurveda Curry Plate that my partner ordered.
こちらは相方がオーダーしたアーユルヴェーダカレープレート。
Around the basmati rice, there are vegetables flavored with various spices. You can choose between chicken or fish for the curry?this time, it was chicken. The curry is made with locally grown Kagura Nanban, a type of Japanese chili pepper known for its mild heat and rich flavor.
バスマティーライスの周りはスパイスで風味づけされた野菜が並びます。カレーはチキンをフィッシュが選べますが今回はチキン。カレーには地元の神楽南蛮が使われているそうです。
And here is the Chicken Biryani.
そして、こちらがチキンビリヤニ。
スパイスで風味づけされたバスマティーライスとホロホロ崩れるほど柔らかいチキンレッグ。
For basmati rice lovers, this dish is irresistible. The seasoning is rich in spices yet has a gentle taste.
バスマティーライス好きにとってはたまらない料理。味付けはスパイスが効いていながらも優しい味。
Personally, I really liked the flavors, and it has joined my list of dishes I want to eat again.
Thank you for the delicious meal!
Gochisousamadeshita!
個人的にはとっても好きな味付けで、また食べたい料理の仲間入りとなりました。
ごちそうさまでした。
🙂
Restaurant Map.